×

HultaTorg

Hem » Pågående projekt » HultaTorg

ByggArvid får uppdraget att bygga bostäder på Hulta Torg

Vi har fått uppdraget att bygga de 112 nya hyreslägenheterna för AB Bostäder i Borås räkning på Hulta Torg. Nyproduktionen består förutom av ett 17 våningar högt bostadshus också i att uppföra ett större parkeringsdäck samt upprustning av den yttre miljön kring torget. Det är det största uppdrag som vi hittills erhållit.

– Vi är väldigt glada och stolta över att åter få genomföra ett projekt tillsammans med AB Bostäder då vi känner ett stort förtroende och kunskap hos vår byggherre. Vi är självklart även stolta över vår personal och hela arbetsstyrkan som redan tidigare visat att det går att bygga kvalitet kostnadseffektivt. Tillsammans med vår strävan att alltid arbeta med våra värderingar ödmjukhet, engagemang och stolthet, är detta en stor del i vårt vinnande koncept, säger Elisabeth Dahlgren.

Nyproduktionen på Hulta Torg blir det tredje projektet som ByggArvid AB genomför tillsammans med AB Bostäder. Tidigare har bolagen gemensamt producerat projekt Södervallen på Trandared med 42 hyresrätter och Rydsgatan på Brämhult med 68 hyresrätter. Bägge projekten har haft en hög miljöprofil.

– Vi ser framemot att samarbeta med ByggArvid med nyproduktionen av bostäder på Hulta torg, säger Bengt Engberg, VD på AB Bostäder.

– Från AB Bostäders sida är det en långsiktig satsning vi gör på Hulta som vi är väldigt stolta över. Satsningen innebär att vi skapar en trygg miljö för våra boende i området och det dem som har verksamheter på torget. Vi har tänkt mycket på den bosociala miljön men även på att också här skapa en fastighet med miljöprofil. Huset byggs som ett lågenergihus, det kommer dessutom ha solceller på taken för elproduktion som kommer våra kunder till nytta och det kommer finnas laddstationer för elbilar i den nya parkeringsanläggningen, säger Bengt Engberg

Projektet  påbörjas under april månad 2018. Färdigställandetid för projektet är våren 2020